zondag 10 december 2017

Dijon

Omdat wij altijd wel allerlei klussen hebben, is het ook fijn om eens een dag vrij te nemen.
Afgelopen vrijdag hebben wij dit gedaan en zijn naar Dijon geweest.
Dijon  is een goed uur rijden en echt de moeite waard om eens heen te bezoeken. 
Onderweg naar Dijon hadden wij diverse sneeuwbuien, hagelbuien en de temperatuur vloog omlaag.

ineens ijzig koud

Op verschillende dagen is er markt in Dijon o.a. op dinsdag en vrijdag. In de grote markthal is het een lust voor het oog om alle producten zo mooi uitgestald te zien.


Buiten deze oude markthal  zijn ook nog vele kramen en ondanks het koude weer was het druk in de stad.
In het café waar wij koffie gingen drinken was het gezellig druk en nog net een tafel voor 2 personen vrij.
In ons dorp is geen commercie, behalve de bakker die 6 keer per week langs rijdt, is er niets. In diverse stadjes in de buurt kunnen wij voor onze dagelijkse boodschappen terecht. Een dag naar de stad is dan ook erg genieten. Wat flaneren door de winkelstraten, en onder andere een bezoek aan de FNAC ( boeken/cd's, dvd's elektronica).

In Dijon zijn vele restaurants en wij hebben er al diverse "getest" voor onze gasten 😉 Wij besloten om te gaan lunchen bij een restaurant dat vrienden ontdekt hebben en ons de tip doorgegeven.
Le Petit Roi De La Lune

Ik had er al een keer gegeten, maar nog nooit met M. Echt een aanrader en goed te bewandelen, het bevindt zich in het historische centrum van Dijon.

Dijon was al helemaal in de kerstsfeer. Op het ' Place de la Libération' tegen over het Palais Des Ducs is een kerstmarkt en elders op de winkelpromenade zijn kerstkraampjes.



                              

Vanwege het feit dat wij onze kippen op tijd op stok willen, bescherming tegen de vossen, en de weersvoorspelling van sneeuw, gaan wij niet al te laat naar huis.
Maar goed ook want inderdaad, sneeuw onderweg. De zon verdwijnt snel achter dikke sneeuwwolken










Voor onze gasten: willen jullie graag deze mooie stad bezoeken tijdens een verblijf bij ons, wij hebben tips en folders. Komt jullie trouwe viervoeter mee, en kan deze niet mee naar de stad? geen probleem, wij passen graag op zodat jullie er een dagje op uit kunnen.

Warme groet vanuit een guur en koud Quincerot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten