zondag 3 december 2017

De winter heeft zijn intrede gedaan


Vrijdagochtend werden wij wakker in een witte wereld. Vooral het uitzicht vanaf de gîte is erg mooi.
Bijna sprookjesachtig. Het kasteel aan de overkant ligt onder een witte deken van sneeuw.

Aangezien wij een reservering hadden en de gîte al een tijdje niet gebruikt was, begonnen wij al vroeg met stoken.
Er zouden 5 personen komen, de eerste auto tussen 18:00 en 19:00 uur, de rest zou later op de avond volgen.
M. is de hele dag bezig geweest met de kachels brandend te houden, hout kloven en zorgen voor een flinke houtvoorraad.


Zoals elke ochtend ging ik eerst met hond Marron lopen, hij vindt het heerlijk om s'morgens hard te rennen over de heuvel. Marron is een kruising Border-Collie/Beauceron. Het hoeden zit in zijn genen,   maar het liefste rent hij achter de vogels aan. De sneeuw weerhoudt hem niet om de vogels bij elkaar te drijven. Of uit elkaar, hoe je het maar wil zien.







M. zit in het bestuur van de dorpsvereniging en er was een vergadering over het eindejaarsfeest. Normaal ga ik niet mee naar vergaderingen, maar nu was ik ook uitgenodigd. Eerst wachten totdat onze gasten komen, M liep net de deur uit en er reed een grote Pick-up voor. Er stapten 2 mannen uit, in camouflagekleding en 2 grote geweren bij zich. Onze gasten bleken jagers te zijn.



Dan liggen er grote geweren in je huis






Er werd al veel bagage uitgeladen, het huis werd goed bevonden. Omdat ik alleen had doorgekregen dat er 5 personen kwamen, was het  tweepersoonsbed in kamer "Les Fleurs" opgemaakt en op de zolder 3 eenpersoonsbedden. Voor de zekerheid gevraagd of het prettig was dat ieder een eigen bed had, 
ik had niet de indruk dat deze stoere mannen bij elkaar in bed wilde slapen. Mijn aanbod om nog een bed op te maken werd op prijs gesteld, dat was ook zo gebeurd. Gisteren waren zij de hele dag aan het jagen, wij hebben de kachels aangemaakt en aangehouden zodat zij na een lange dag in de koude buitenlucht in een aangenaam verwarmd huis konden stappen.  De mannen zijn vanmorgen vroeg vertrokken. 
Zij gingen vandaag weer jagen en daarna weer naar hun huis in Zuid-Frankrijk. In de winterperiode hebben wij niet veel reserveringen. Af en toe mensen ( tot nu toe alleen mannen) die voor hun werk hier in de buurt moeten zijn en dan onze gîte huren. Voor het eerst dat wij nu een groepje jagers hadden. Aardige mannen die wij nauwelijks gezien hebben.
De sneeuw is merendeels verdwenen maar het is nog steeds koud. Terwijl ik dit zit te tikken geeft de thermometer -3 aan. De winter heeft echt zijn intrede gedaan.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten